• Preparaty Monojonowe Invex Remedies
  • »
  • Preparaty Invex Remedies

Polecamy: CCA - naturalne przeciwutleniacze

Data dodania: 2013-04-02 21:17:35, Dodane przez: Honia
Wyświetlony 2868 razy, Komentarzy: 0
Wrzuć na FacebookWykop!
Polecamy: CCA - naturalne przeciwutleniacze
Oryginalny obraz: https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS0NLV9MM0f8wUNr8ydjyUCQbl2DRabWuw_Je3SAh2-jY9Y4QV3
Wejdź do sklepu po zdrowie:
  • CCA - naturalne przeciwutleniacze - 60 kaps.
    Stara cena: 89.78 zł
    W promocji:
    68.78 zł
    (-23 % / -21 zł)

    Kup Teraz!

    CCA - naturalne przeciwutleniacze - 60 kaps. - Niezwykły skład: ziele herbaciane Cistus, owoc granatu, OPC, likopina, polifenole z zielonej herbaty, melony, korzeń lukrecji, polifenole z pestek winogron, oregano, ekstrakt z kawy bogaty w kwas chlorogenowy, kwas alfa-liponowy, koenzym Q10, proszek z cebuli, trawa jęczmienna, witamina C, witamina E, cynk, selen, beta-karoten i Bioflawonoidy cytrusowe.

Każde dziecko wie, ze tlen jest dla ludzi niezbędny do życia. Tlen potrafi jednak zmieniać swoje oblicze jak „Dr. Jekyll i Mr. Hyde”. Z jednej strony troszczy się o nas czule i przynosi nam życie, z drugiej natomiast potrafi być nieprzyjazny i na wiele sposobów negatywnie wpływać na naszą kondycję zdrowotną. Powód: nie wszystkie cząsteczki tlenu są do siebie podobne.

Znaczna większość wdychanego tlenu jest stabilna i niezbędna dla podtrzymania życia. Istnieją jednak także tak zwane niestabilne cząsteczki tlenu i właśnie do nich zaliczają się wolne rodniki. Bardzo szybko mogą się one przerodzić w substancje trujące. Stabilne i niestabilne cząsteczki tlenu różnią się bowiem struktur.ą, co wpływa na przebieg procesów wewnątrz organizmu. Niestabilne cząsteczki tlenu mogą, delikatnie mówiąc bardzo źle wpływać na nasze ciało.

Abyście mogli nas dokładnie zrozumieć, potrzebny będzie mały ekskurs dotyczący chemii i fizyki atomu. Bez obaw, nie będzie skomplikowany. Jak wiemy, cala materia na świecie, składa się z małych jednostek – molekuł. Natomiast molekuły złożone są z jeszcze mniejszych jednostek – atomów.

Badania z dziedziny fizyki nuklearnej pokazały, że atomy składają się z jeszcze mniejszych części – elektronów, protonów i neutronów. Protony i neutrony znajdują się w jądrze atomowym. Elektrony mają swoje miejsce w powłoce atomowej i otaczają jądro. Można to sobie wyobrazić porównując budowę atomu do budowy naszego Układu Słonecznego. Tak jak planety obiegają słońce, tak też elektrony obiegają jądro atomowe, poruszając się po wyznaczonych orbitach elektronowych.

W stabilnej, czyli niezbędnej do życia cząsteczce tlenu, znajduje się zawsze jeden, lub więcej elektronów sparowanych, które okrążają zewnętrzną powłokę wokół jądra. Jest to ważne ze względu na stabilność cząsteczki tlenu, która jest zapewniona tylko wtedy, gdy para elektronów równoważy się na swojej powłoce elektronowej.

Jednak ciągle zdarza się, że taki elektron po prostu się gubi. Ma na to wpływ wiele czynników, na przykład zanieczyszczenie środowiska. Promieniowanie słoneczne UV, pestycydy i inne substancje trujące oraz wiele innych. Gdy w cząsteczce tlenu zabraknie takiego elektronu, brakuje równowagi i mamy wtedy do czynienia z niestabilną cząsteczką lub tak zwanym wolnym rodnikiem. Wolne rodniki, to więc niestabilne molekuły tlenu, które mają na powłokach atomowych wiele niesparowanych elektronów.

Są one – w przeciwieństwie do stabilnych cząsteczek – niestabilne w sposobie poruszania się i w występowaniu oraz nieprzewidywalne. Tak, stają się nawet bardzo agresywne – ponieważ wolne rodniki chcą tylko jednego: jak najszybciej zastąpić zagubiony elektron nowym. Dlatego napadają w organizmie inne molekuły, łączą się (można je porównać do małych magnesów) i kradną elektrony. Wolny rodnik może na przykład zaatakować cząsteczkę zdrowej ściany komórkowej, która zostaje przez niestabilny molekuł tlenu poważnie uszkodzona. Ponieważ pod wpływem tego „dodatku“ cząsteczka ściany komórkowej zaczyna się utleniać.

Proces ten można porównać do rdzewienia żelaza pod wpływem działania tlenu. Rdza nie jest niczym innym jak związkiem żelaza i tlenu. Każde chemiczne połączenie tlenu i innej substancji wywołuje proces utleniania.

Wolne rodniki reagują więc z ważnymi częściami ciała i powodują ich utlenianie – czyli poniekąd „korozje“. Wyraźnymi na naszym ciele oznakami ich oddziaływania na komórki są na przykład plamy pigmentowe spowodowane starością lub zmarszczki.

Ponieważ wolny rodnik od razu wyrywa ze swojego otoczenia elektron, uszkadza cząsteczki, którym go odbiera. Zaatakowane molekuły mają wtedy także wolny elektron i odbierają inny elektron substancji z otoczenia. Tak rozpoczyna się przykra reakcja łańcuchowa.

Nie chcemy tutaj tworzyć scenariusza rodem z horroru – matka Natura oferuje nam pomoc. Istnieją bowiem specjalne substancje witalne, które nie lubią wolnych rodników. Te substancje witalne to „przeciwutleniacze”. Ich siłę możecie sprawdzić sami w bardzo prosty sposób. Przekrójcie po prostu jabłko na dwie połówki. Jedną z nich posmarujcie w miejscu przecięcia sokiem z cytryny i odczekajcie chwilę.

Stwierdzicie co następuje: połówka nie pokropiona sokiem z cytryny szybko staje się brązowa. Winny temu jest atak tlenu, który jest jednocześnie atakiem wolnych rodników. Połówka jabłka skropiona sokiem z cytryny jeszcze długo zachowuje swój naturalny kolor. Powód: siła przeciwutleniaczy. Sok z cytryny zawiera bowiem między innymi witaminę C, która jest przeciwutleniaczem i może ochronić część jabłka przed atakiem wolnych rodników. Jabłko pozostaje dzięki temu dłużej świeże, a jego powierzchnia nie zmienia tak szybko koloru na brązowy.

Ponieważ życie bez wolnych rodników nie jest możliwe, polecamy konsumować przeciwutleniacze. Znane to między innymi: już wymieniana witamina C, poza tym witamina E, beta karoten, i cynk. Substancje te mogą zapobiec procesowi utleniania. Tak jak policja, patrolują nasze ciało i „aresztują” lub neutralizują wolne rodniki.

Matka Natura przygotowała dla nas setki takich policjantów (przeciwutleniaczy), które są naturalnymi substancjami odżywczymi. Między najbardziej znanymi przeciwutleniaczami znajdziecie produkt CCA (CellCare-SuperAntioxidanten), który jednoczy fenomenalna grupę tych naturalnych strażników. To najbardziej skuteczne gwiazdy, które w połączeniu rozwijają w różnoraki sposób tak skumulowaną siłe przeciwko wolnym rodnikom, że wystarczy łykać tylko jedna kapsułke tego produktu dziennie.

Jedyny w swoim rodzaju skład każdej jednej kapsułki CCA wkrótce katapultuje produkt na bezspornie pierwsze miejsce na liście przeciwutleniaczy. Recepturę czyta się jak obsadę filmu nagrodzonego wieloma Oskarami: ziele herbaciane Cistus, owoc granatu, OPC, likopina, polifenole z zielonej herbaty, melony, korzeń lukrecji, polifenole z pestek winogron, oregano, ekstrakt z kawy bogaty w kwas chlorogenowy, kwas alfa-liponowy, koenzym Q10, proszek z cebuli, trawa jęczmienna, witamina C, witamina E, cynk, selen, beta-karoten i Bioflawonoidy cytrusowe.

I? Czy nie obiecaliśmy Wam za dużo? Przyjrzyjmy się wspólnie niektórym z tych „super glin“ i ich ogólnie znanym właściwościom: czerwone wino, zielona herbata i gorzka czekolada są chętnie polecane, kiedy pożądany jest wzrost poziomu przeciwutleniaczy we krwi. Skuteczność tak zwanych polifenoli potwierdzili po raz kolejny naukowcy z Harvard Medical School z Bostonu (Massachusetts), zajmujący się tematyka żywienia. Mogą one pozytywnie wpływać na naturalny dla organizmu proces naprawczy uszkodzonych komórek.

Prawie nieznany jest natomiast fakt, ze liście kwitnącego na różowo, pochodzącego z Grecji krzewu „młodości“ o nazwie Cistus, należą do najbardziej radykalnych łowców wolnych rodników. Z liści tego krzewu (Cistus incanus ssp. tauricus) robi się pyszną, złotożółtą herbatę. Według badania instytutu LEFO (Ahrensburg, Niemcy) zajmującego się tematyka żywienia i zanieczyszczenia powietrza, herbata Cistus posiada ponad czterokrotnie większy potencjał przeciwutleniający niż na przykład czerwone wino.

Owoc granatu jest dostawcą zdrowia nie tylko w okresie przedświątecznym, kiedy najczęściej pojawia się w sklepach. Nie powinien on znikać z naszej świadomości przez cały rok. Powinien on być ciągle obecny w naszej diecie, ponieważ badania naukowe wykazały, ze owoc granatu jest tak bogaty w przeciwutleniacze, jak żaden inny owoc. Zawiera on między innymi trzy razy więcej pomocnych substancji niż czerwone wino.

Kto nie zna przyprawy do pizzy oregano?! Czy wiedzieliście, że oregano jest wyjątkowo efektywnym przeciwutleniaczem? Przyprawy nie tylko nadają potrawom smaku, zawierają także niesamowicie dużo przeciwutleniaczy. Naukowcy z dziedziny żywienia Zheng i Show Y. Wang z U.S. Department of Agriculture w Beltsville, USA, przetestowali 39 różych ziół pod kątem ich zawartości. Popularna przyprawa do pizzy – oregano wypadła najlepiej. Wykazała się największą aktywnością przeciwutleniającą.

Według opinii specjalisty od przeciwutleniaczy, doktora Lestera Packera, substancja naturalna o nazwie kwas alfa-liponowy jest uniwersalnym przeciwutleniaczem. Działa w środowisku tłuszczowym i wodnym i przez to jest w stanie zneutralizować szkodliwe działanie ogromnej ilości wolnych rodników. Znaczna ilość innych przeciwutleniaczy może bowiem działać tylko w wodnym (np. witamina C) lub tylko w tłuszczowym (np. witamina B) środowisku w organizmie.

Podczas gdy ważne przeciwutleniacze, z powodu ich wielkości, nie mogą dotrzeć do wszystkich części organizmu, kwas alfa-liponowy może przedostać się nawet do błony otaczającej jadro komórkowe i ominąć barierę mózg-krew. Ponadto kwas ten ma genialna właściwość wspomagania innych przeciwutleniaczy i ich odnawiania. Gdy na przykład cząsteczka witaminy C zatrzymuje wolny rodnik, sama traci przy tym elektron. Może go następnie odzyskać od cząsteczki kwasu alfa-liponowego. Kwas ten odzyskuje zatem inne przeciwutleniacze i może w ten sposób pozytywnie wspierać siłę bojową swojej drużyny w walce z wolnymi rodnikami.

Przerwa na herbatę to przerwa zdrowotna – to wiedzą nie tylko Anglicy. Liczne badania nad odżywianiem i testy na zwierzętach wykazały, ze przede wszystkim zielona herbata pozytywnie oddziałuje na zdrowie. Ma ona bowiem silne działanie przeciwutleniające i także zajmuje zasłużone miejsce w recepturze naszych kapsułek CCA.

OPC (oligomeryczne procyjanidy) to naturalna substancja roślinna, obecna wszędzie w naturze. Rozmieszcza się ona w korze, skorupkach, skórkach, częściach zdrewniałych, które najczęściej usuwamy, przed zjedzeniem owocu. Dodatkowo OPC w wielu naturalnych środkach żywnościowych zawarte jest w bardzo małych ilościach – z jednym wyjątkiem, pestek czerwonych winogron. W nich stwierdzono największa dotychczas koncentracje OPC. Także w korze sosny nadmorskiej, która rośnie tylko w Hiszpanii i na południu Francji. Właśnie w naszych kapsułkach znajduje się OPC właśnie z pestek czerwonych winogron lub kory wyżej wspomnianej sosny.

Istnieje przekonanie, ze OPC dysponuje największa siła jako przeciwutleniacz i ma możliwość neutralizowania różnego rodzaju wolnych rodników. Jest aktywna, podobnie jak kwas alfa-liponowy, w środowisku wodnym oraz tłuszczowym. Odróżnia ją to od innych substancji, które działają tylko w jednym środowisku (wodnym – witamina C, lub tłuszczowym – witamina B).

Także Likopina, główny barwnik pomidorów, szczyci się opinią silnego przeciwutleniacza. Likopina należy do grupy karotenoidów i zapewnia pomidorom piękny, czerwony kolor. Nazwa tej substancji jeszcze do niedawna wywoływała u wielu znużone ziewanie. Jednak teraz wywalczyła sobie miejsce w pierwszej dziesiątce przeciwutleniaczy. Poza tym: pomidor gruntowy zawiera więcej likopiny, niz ten ze sztucznej hodowli. Dlatego CCA zawiera likopine tylko z pomidorów, które dojrzewały na krzaku.

Dawkowanie:
1 kapsułka dziennie.

Zawartość:
60 kapsułek.

Komentarze do artykułu: Polecamy: CCA - naturalne przeciwutleniacze

Nick:
E-mail:

Artykuły podobne do Polecamy: CCA - naturalne przeciwutleniacze:
  • Amigdalina - fakty i mity

    Pewien naukowiec z amerykańskiej Agencji ds. Żywności i Leków ( FDA) stwierdził kiedyś, że letril zawiera „wolny” cyjanowodór i dlatego jest trujący. Czy oby to napewno prawda?
  • Owoc granatu - Punica granatum

    Opublikowane dane naukowe i badania wskazują na jego korzystne dla naszego organizmu wlaściwości fizjologiczne, oczyszczające organizm z toksyn. Dostarczane organizmowi składniki o właściwościach przeciwutleniających zapobiegają powstawaniu wolnych rodnikówi działają korzystnie na układ odpornościowy. Ponadto odkryto, że sok z owoców granatu...
  • Działanie Amigdaliny

    Letril, powszechnie znany jako witamina B17 lub amigdalina, jest naturalnym czynnikiem antyrakowym występującym w ponad 1200 gatunkach roślin, a w szczególności w pestkach owoców, takich jak morele, brzoskwinie, śliwki i jabłka, pochodzących z rodziny różowatych. Jest to dwuglukozyd z...
  • Perfect Aging - uroda i młodość pochodzą z wnętrza

    Perfect Aging to zestaw aż 29 upiekszających bioskładników zintegrowanych w jednej kapsułce. Młodzieńczy wygląd jest możliwy, nawet w późnym wieku, należy tylko naturalnie wspierać swój organizm.
  • Sok likopenowy do walki z nowotworami

    Głównym składnikiem soku jest likopen, jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy. Według licznych badań naukowych likopen powstrzymuje proces degeneracji komórek i pomaga w walce z nowotworami.
Filmiki podobne do Polecamy: CCA - naturalne przeciwutleniacze:

Skazany za pestki moreli, B17

FDA vs. Jason - and vitamin B17 Janson Vale został skazany za informowanie ludzi o tym, że witamina B17 leczy nowotwory. Fragment ten wychwyciłem przypadkowo oglądając (więcej...)

Ekologiczne warzywa i owoce

Ładne nie zawsze znaczy dobre. Tak jest przede wszystkim w przypadku warzyw i owoców wystawianych na sklepowych półkach. Piękne, dorodne okazy kuszą nas swoją (więcej...)

Wegetarianizm - zdrowa dieta dla dziecka? [ Przedszkole Wegetariańskie ]

Lekarze i dietetycy przekonują, że menu zawierające przede wszystkim warzywa, uzupełnione pełnoziarnistym pieczywem, kaszami, ryżem, orzechami i owocami jest optymalne. Taka dieta dostarcza naszemu organizmowi (więcej...)
Kategorie Zdrowia
Zdrowie na e-mail
Podaj swój e-mail:
a będziemy powiadamiać Cię o nowościach
Sklep CzaryMary.pl
Agnieszka Biernat - terapeuta - dietetyk, specjalista ds. profilaktyki i promocji zdrowia.
Właścicielka Gabinetu Dietoterapii (badania genetyczne, testy na nietolerancje pokarmowe, testy zdrowia, porady zdrowotno-dietetyczne, jadłospisy, przepisy, zakupy z dietetykiem, kursy gotowania).

Autorka książek: „Dieta która żywi i leczy” oraz "Zdrowiej jesz - zdrowiejesz!", a także (rozwiń)
Ostatnie komentarze
Zaloguj się! Po co?

Przypomnienie hasła

Adres E-mail*
Na podany aderes email zostanie wysłane nowe hasło!

Szybka Rejestracja

Uwaga! Rejestrując się akceptujesz Nasz Regulamin
Mężczyzna* Kobieta*
Adres E-mail*
Nick*
Imię
Nazwisko
Hasło*
Potwierdź hasło*
Awatar
* Pola wymagane
Statystyki online
Użytkownicy online: 0
Gości online: 23
Ostatnie Artykuły w
Utrzymanie Zdrowia
Sposób na zgagę Zgaga inaczej refluks żołądka to częsta i nieprzyjemna dolegliwość, na którą uskarżają się zarówno osoby sta ... Więcej »
Pytania do dietetyka. Dziś o nowalijkach, żelazie, B12 i diecie wysokobiałkowej Pani Agnieszka Biernat - terapeuta - dietetyk, specjalista ds. profilaktyki i promocji zdrowia radzi, jak rozwiązać p ... Więcej »
10 powodów dla których warto pić herbatkę z czystka Czystek jest jedną z najsilniej działających roślin wzmacniających układ immunologiczny u człowieka, będąc przy ... Więcej »
Naturalne leki na stres Wykorzystaj leki roślinne, które uspokoją Twoje nerwy oraz kąpiele i ćwiczenia oddechowe. Poznaj moc waleriany, rum ... Więcej »
5 domowych sposobów na zmęczone oczy 5 sprawdzonych sposobów, które pozwolą Ci cieszyć się zdrowo wyglądającymi oczami w każdej sytuacji – po dług ... Więcej »
Popularne Artykuły w
Utrzymanie Zdrowia
5 domowych sposobów na zmęczone oczy 5 sprawdzonych sposobów, które pozwolą Ci cieszyć się zdrowo wyglądającymi oczami w każdej sytuacji – po dług ... Więcej »
10 powodów dla których warto pić herbatkę z czystka Czystek jest jedną z najsilniej działających roślin wzmacniających układ immunologiczny u człowieka, będąc przy ... Więcej »
Szczaw - niedoceniona roślina W medycynie chińskiej zaleca się go stosować w skurczach żołądka, czyrakach, grzybicy, a także jako środek regul ... Więcej »
Złoto Azteków, czyli cudowne nasiona chia Szałwia hiszpańska, czyli nasiona chia pomoga pozbyć się zbędnych kilogramów. Ponadto pomaga w leczeniu cukrzycy, ... Więcej »
Zdrowotne właściwości olejku tymiankowego Olejek tymiankowy wskazany jest przy katarze, kaszlu, astmie, przeziębieniu, zapaleniu migdałku i zatok, ociężałoś ... Więcej »
Co u nas słychać
Polecamy pod choinkę - ostatni gwizdek! 2013-12-16 15:23:181 Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia i Choinka. Czemużby nie sprawić komuś na prezent coś naprawdę zdrowego. \"Troszkę\" już suplementów i zdrowej żywności spróbowaliśmy, mamy wyrobione pewne opinie. Być może będziemy w stanie komuś pomóc w decyzji wyboru czegoś z bardzo szerokiego asortymentu produktów dla zdrowia.